Ge mig sol och inspiration

Vad trist helgväder det är! Storm, regn, lite sol och så mera storm!

Igår va jag helt däckad och kände noll inspiration, det första man fick göra när man vaknade var att gå ut och rädda blommorna på balkongen som blåst omkull. Sen va hela dagen mörk, seg och trist.
Så min Lördag bestod av... sova och kolla på tv typ. Min man var inne i stan och var på Kiss, men det fanns ingen chans att jag skulle orkat med en helkväll ute så jag stannade hemma. Så kul var jag.

Idag är vädret fortfarande lite ostadigt, men jag är mycket piggare :-) 

Så planen för idag är:
*Förbereda veckans mat, gå och handla
*Göra massa jobbgrejer, papper å sånt som måste fixas
*Laga en romantisk middag och bjuda min man på när man kommer hem från jobbet
*Prova ett nytt recept på en rabarberpaj
*Poppa massa bra musik

Ja, så spännande blir min Söndag...

Lite inspiration nu skulle inte sitta fel, så jag är med och tävlar hos TipTopNaglar där man kan vinna ett dekorationskit!


Kul att lära sig nåt nytt

I helgen var jag och min svärmor på en kurs i Asiatisk frukdekoration.
Det va jättekul och inspirerande.

Här är mina nybörjarverk:Nu ska jag öva så jag blir proffs på det här :-)


Så här har jag det

Jag tycker ordning reda och hygien är jätteviktigt när man jobbar med naglar. Man ska alltid ha rent och snyggt omkring sig, det är a och o.

Så här har jag det:

Det första kunden får göra är att tvätta händerna (Jag tvättar självklart oxå mina händer).
Det här ligger framme till varje kund:
Det ska vara ordning och reda på geléerna och dom andra vätskorna/produkterna/verktygen:

 

Efter varje arbetspass så ska filar och borstar tvättas och desificeras:Cool Blue- desificerar händerna innan man sätter igång.
Solar Oil masseras in i nagelbanden efter varje behandling.
CND handcreme masseras in i händerna efter varje behandling.När man lämnar sitt bord för dagen, eller för lunch så ska det alltid se bra ut och det ska alltid vara rent, lämna aldrig ett bord dammigt och stökigt:


BUS

Var ju och gjorde soldusch i förrgår efter att ha blivit tipsad av en kund. Har solduschat mig förut, men då på ett ställe där dom har som en kabin man går in i så sköts det automatiskt, det här var manuellt, det var en tjej som sprayade mig.
 Kan väl säga att det blev väl sådär... Hon frågade hur brun jag ville bli, och då sa jag att jag inte ville få för mycket färg, för jag rätt blek sedan innan. Sen när det var klart och jag tittade mig i spegeln så var min första tanke- oh my god. Då sa hon att det skulle bli ännu mer färg sen när jag kom hem!

Dagen efter så kände jag mig som en sån här engelsk white trash tant med bus (brun utan sol) beroende. Vet ni vad jag menar? Dom här kvinnorna i engelska förorter som är 50+ och som tror att dom är 20, som har korta leopardkjolar och är lite med bruna än alla andra.

Känns som att det blir bättre av en sån här kabindush, det blir jämmnare lixom. Nu är min ena arm och hand mycket brunare, ser helknäppt ut när jag har händerna brevid varrandra. Sen har jag vita fläckar på kinden, och benen är ojämna. Fötterna ska vi inte tala om, snacka om fläckiga. Jag kunde inte ha mina slip in skor igår utan var tvungen att ha ett par ballerina för att det såg så illa ut.
Så jag är som sagt inte helnöjd med resultatet. Vill oxå säga att jag har gjort precis som man ska både före och efter.
Sen förstår jag såklart att det är svårt att få ett resultat som är helt 100....

Så nu undrar jag, vad har ni för erfarenheter av brun utan sol på salong? Några tips?


 

För mig är det som fredag idag :-)

Solen skiner och himlen är blå- underbart!
Idag ska jag börja min dag med att gå till frissan innan jobbet. Så skönt att få bli ompysslad. om jag blev miljonär skulle jag inte göra annat än att springa på salonger hit och dit! Sen blir det jobb, och efter jobbet ska jag gå och solduscha mig.
Sen efter det är det 3 dagars ledighet som gäller, woohoo va nice! Ska på studentfirande i morgon och då passade jag på att vara ledig hela dagen. Så nu hoppas jag det blir soooool hela helgen!Mina sommarnaglar

Jag försöker vara duktig och brukar göra naglarna själv, men ibland så är det så skönt att bara få sätta sig ner och få dom fixade! Sen är det väldigt trevligt att få träffa andra som jobbar med naglar, speciellt om man som jag jobbar själv på salongen med naglar, man byter lite tips och ideér.

I måndags var jag hos Cissi och fick fina naglar:
Nu ska jag iväg in till stan och shoppa lite nagelstuff, sen blir det massa jobb.
Ha en trevlig onsdag på Er!

RSS 2.0