Hembesök :-)

Tror ni det fanns stöm i Sumpan idag då? Visst, till en början, men sen dog den igen. Strömavbrott igen! Suck! Löningsvecka = Katastrof! Helt galet, sånt här borde inte kunna hända.
Idag varade det ett par timmar, men nog så att det ställer till det för kunderna! Fick boka om en del och ringa och trixa med tider hit och dit, inge kul! Och man vet ju inte hur länge det varar, så man kan ju inte planera direkt. Suck igen.

När det slocknade satt jag och skulle göra ett nytt sett på en tjej som heter Malin. En nygammal kund som haft ett uppehåll men nu skulle hon ha fina naglar för att gå på Bal i morgon. Så vad gör man då när man har påbörjat, satt på tippar,  och just när man ska börja med gelén så slocknar ljuset? Vi satt och väntade en halvtimme och hoppades på att det skulle komma igång, men det gjorde det ju såklart inte. Sen kom paniken, man kan ju inte gå på bal med halvfärdiga naglar lixom!
Som tur var så bor hon en kvarts promenad från salongen, så jag packade ner en lampa och det jag behövde, så promenerade vi hem till henne och fortsatte i hennes kök :-)



Tack Malin för ditt tålamod och hoppas att balen blir lyckad :-)

Vem snodde strömen?

Jag brukar oftast gå och fixa mina naglar hos någon annan nageltjej, för jag tycker det är dels skönt att slippa själv, och så är det så trevligt att träffa andra som jobbar med naglar. Tycker det är lite lyxigt att bli ompysslad av någon annan. Att göra naglar på mig själv tycker jag bara är tråkigt. 
Men den här gången blev min tid avbokad, så då var det bara till att fixa själv.

Satt igår mellan två kunder och fixade, men hann aldrig slutfila, så jag skulle göra det idag när jag fick tid ist. När ena handen var klar och den andra filad och nästan klar, då gick strömmen! Så jäkla typiskt att det skulle bli strömavbrott när jag nästan var klar!
Satt och väntade ett bra tag på att strömmen skulle komma igång igen, men icke sa Nicke... Som tur var så hade jag ingen mer kund! 
Jag packade ner min lampa och lite annat, och åkte hem och gjorde klart. Så nu har jag äntligen efter mycket om och men mina julnaglar :-) 


Hemmafix :-)




Julnaglar

Pratade just med R som oxå jobbar i Sumpan, och det är fortfarande kolsvart. Har varit strömavbrott nu i typ 4 timmar, undra vad som hänt.... Bara det är fixat tills i morgonbitti, annars blir jag gaaaalen :-)

Nu ska jag dra till Kista och spana in den nya delen i Gallerian, och säga hej till min svägerska som jobbar i en butik som en av mina kunder öppnat upp, Benetton- som förövrigt har 25% på allt i hela butiken i öppningserbjudande! Shoppa shoppa shoppa, me like :-)



Ledig helg med massa bra musik

Skönt med ledig helg. Min helg består av att vara hemma och pyssla och poppa massa bra musik! Vad har eran helg bestått av?



Musik är balsam för själen!

Olja olja olja!

Ibland frågar kunder mig:
Men du Annica, seriöst, finns det dom som verkligen använder nagelolja 2 ggr om dagen?

Javisst, JAG gör det. Jag använder Olja minst två ggr, oftast fler. Och så håller mina naglar bra, jag får mer eller mindre aldrig släpp. Det har hänt att jag slarvat, tex att oljan hemma tagit slut och jag har glömt köpa hem ny, och jag lovar er, att då har jag märkt det på mina naglar!
För mig är det en självklarhet, jag vet ju lixom hur bra det är, och hur bra resultat man får.

Det verklar ibland som kunder tror att man tjatar om Olja bara för att få sälja, men så är det ju verkligen inte.
Jag som gör naglar, jag vill ju såklart att kunden ska ha bra och fina naglar, jag vill ju att dom ska hålla bra och länge på kunden!
Jag kan bara göra mitt bästa, men sen är det upp till kunden att göra resten.
Tyvärr så slarvar en del med olja, och då blir ju inte heller kanske resultatet vad dom tänkt sig...

Men men, man kan ju inte tvinga folk, bara informera om varför man ska använda nagelolja varje dag.

Lite enkelt förklarat:

Oljan hjälper den naturliga nageln att må bra under materialet. Och mår den naturliga nageln bra, då sitter materialet bättre. Nagelplattan består av keratin och är porös, vilket gör att den lätt torkar ut. En uttorkad nagelplatta är mer benägen att flisa sig och gå av.

Nu ska jag dela med mig av mina "Oljerutiner":

Det sista jag gör när jag går hemmifrån på morgonen är att jag tar lite Handcreme (CND scentsations) som jag har strategiskt placerad på hyllan i hallen. Så påväg till tunnelbanan smörjer jag in mina händer. När jag sitter på tunnelbanan så tar jag fram min lilla olja (solar oil) och oljar naglarna.
Då börjar jag min dag med fina händer :-)
Sen har jag på mitt vardagsrumsbord en creme och en olja ståendes, så på kvällen när jag sitter och myser i soffan så smörjer jag in händerna och oljar naglarna.
Då har mjuka händer när jag går och lägger mig :-)

Så svårare än så behöver det inte vara, det gäller bara att hitta bra rutiner som passar just DIG.

 
*Tunnelbanetricket*

Ett till litet tips ska jag bjuda på:

Nu har jag ju diskmaskin (mitt bästa köp ever!) men innan det så såg det ut såhär när jag diskade:



Vatten torkar ju ut naglarna, så diskhandskar är ett "måste" :-)


Prag- en stad man blir förälskad i

Har haft en jättetrevlig liten semester i Prag! Jag kan varmt rekomendera att åka dit! Det är en otroligt vacker stad med mycket fint att titta på!

Jag älskar vackra byggnader och det var ju rena himmelriket för mig, så många vackra hus och byggnader så man blev helt yr! Jag går verkligen igång på gamla hus, det måste vara så att jag var arkitekt i mitt förra liv, och att jag levde för att designa fina hus. Jag är helt övertygad om det! Jag får sådär lite pirr i magen när jag ser ett fint hus. Hus är min grej helt enkelt :-)



Jag är ju ingen mästerfotograf, och min kamera är ju inte den bästa, så bilderna gör inte riktigt husen rättvisa... Men vissa hus är rena konstverken, helt fantastiska!

Vi (jag , Roger & hans syster Ewa) spenderade dagarna med att gå på stan och kika på sevärdigheter, gå på museum och shoppa. Jag är lite besviken på shoppingen, jag hade nog förväntat mig att det skulle va mer, och framförallt billigare. Ok, det var billigare än här i sverige, men ändå. Jag hade fått tips av en kund att åka ut till en förort där det skulle vara värsta billiga shoppingcentret, men det va väl.. sådär måste jag säga, inte alls så billigt som jag förväntade mig.
Men det blev iaf ett par skor, örhängen, smink, julklappar till lite barn, och en massa födelsedagspresenter till folk som fyller år här nu snart. Och självklart så shoppade jag massa nagelstuff! Jag är ju en riktig nagelnörd, så jag måste ju kolla in dom lokala nagelsalongerna och jag tycker typ att det är roligare att shoppa nagelgrejer än kläder när jag är ute och reser. 

Vi hittade en massa mysiga restauranger med god mat, och det fanns en massa trevliga fik och mysiga pubbar. Tyvärr så har dom ju inte rökförbud på sina ställen, och det var ju ett stort minus, för fy fan vad man stank efter att bara setat och tagit en öl i en timme typ. Man är bortskämd här i sverige, man behöver inte lukta apa efter en kväll ute. Jag har vart storrökare i många år, men nu tycker jag att det är såååå ofräscht! 




Blev ju ingen hälsoresa precis, men har man semester så måste man ju få unna sig :-) Vi gick ju trots allt minst 1,5 mil varje dag (enligt Ewa´s stegräknare) och ni kan inte ana hur mycket trappor vi gick i, det var trappor överallt, och vi var uppe i massa torn med som hade typ en milijon trappsteg upp. Och stället vi bodde på var ett gammalt hus med riktigt jobbiga trappor, och i det huset bode vi såklart högst upp!
Så en frukostlatte från Starbucks med vispgrädde på, det får man som sagt unna sig när man är på semester!

Det var inte bara byggnaderna i Prag som var konstverk, utan överallt kunde man se gatukonst i olika former. Det var extremt mycket klotter överallt (hur man nu kan få för sig att klottra på så fina hus?). Jag gillar inte när man klottrar och förstör, men samtidigt så gillar jag när folk är kreativa och gör fina målningar på stan. Och det behöver inte vara värsta fina grafittin, det kan vara nåt enkelt och lite busigt sådär...




En vägg som var riktigt fin var John Lennon Wall:



Sammanfattningsvis så skulle jag villja säga att Prag är en trevlig och sagolikt vacker stad, människorna är trevliga och otroligt tjusiga, folk var väldigt fint klädda och piffiga, sådär utan att det blev snobbigt. God mat och god öl.
 
Det stora mysteriet under resan var varför det 8ggr av 10 inte fanns lås på toaletterna på krogarna/fiken/pubbarna?

Våran resa var en budgetresa, vi åkte med Ryanair och bokade ett hostel via hostelworld.com, så resa + boende tis-lör gick på 1600:- per pers. Och det var ju billigt att vara där, så det blev en ganska billig resa :-) Billigt är bra, då kan man resa ofta :-)

Och till sist bjuder jag på lite spökbilder från Prag:






PRAG

Wooohoo, nu är det S E M E S T E R! Ska bli såååå skönt att få vara ledig och få lite miljöombyte!

Så nu borde jag väl kanske gå och sova eftersom att jag ska upp kl 03,15! Alltså helt bananas, men när vi bokade så skulle flyget gå från Skavsta vid 11, men sen blev det ändrat ett par gånger, så sen slutade det med att flyget går kl 07.10, villket innebär att vi måste ta bussen från city 04.30!
När jag kom hem i kväll efter en lång dag på jobbet vid 20.15, då pratade jag med min svägerska som ska med, och då va hon typ klar och hade som plan att va i säng vid 21!

 Eh, jag kom som sagt hem vid 20.15, och då skulle jag :

*Äta en sen middag (vrålhungrig eftersom att jag bara hunnit med en liten fika under dagen)
*Packa
*Vika tvätt
*Fixa lite, skriva ut papper, betala räkningar
*Göra frukostmackor till morgondagen
*Duscha
*Måla tånaglarna

Så nu sitter jag här och det är 3 timmar tills jag ska gå upp. Och jag är noll trött. Suck. Jag vet ju att det är bäst att sova iaf nån timme, annars kommer jag bli jättegrinig när vi åker...

Så nu ska jag sluta blogga och gå och lägga mig.

Ha en jättetrevlig vecka nu alla härliga människor där ute i cyberrymden!


Jag *hjärtar* Kent

Söndag, veckans skönaste dag! Min söndag består av lite städning, bokföring och lite hemmafix.
Och i veckan så köpte jag Kents senaste, så den går varm här hemma! Som sagt, livet är härligt just idag :-)



På tisdag drar jag R + Svägerskan till Prag.
Någon som har lite Pragtips att bjuda på?




No Disco... zzzz....

Fredag, igen! Shit vad tiden går fort! Men det är ju kul att det är helg igen! :-)

Jag har haft en trevlig jobbfredag, började dagen med att Veronica på jobbet färgade mitt hår. Det är sån lyx att jobba på en frisörsalong! Förut så jobbade jag på en spasalong som hette Sparadiset, och då kunde min arbetsdag innehålla både massage och ansiktsbehandling, och det var ju inte så tråkigt som ni kanske förstår :-)

Jag slutade ganska tidigt idag, tog en sväng förbi Karins på vägen hem, shoppade lite, sen hem till Grannarna där jag blev bjuden på middag. Efter det gick jag hem, slängde mig i soffan och somnade till framför Simpsons. Nu sitter jag här nyvaken och fortfarande jättetrött och väntar på att R ska komma hem från jobbet...

Så no Disco för mig denna fredgaskväll... Men hade jag gått ut och stuffat så hade jag velat ha sköna disconaglar:







Snart blir det sängen, sen upp i morgon för att njuta av helg!



Färgglatt och glittrigt!

Grått grått grått... Man blir ju inte överdrivet pigg och glad nu när man tittar ut genom fönstret på dagarna.
När allt är grått och trist så är det ju verkligen härligt med färgglada och glittriga naglar!

Bjuder därför på några uppiggande naglar:








Pyssel i förorten

Jobbat lite hemifrån idag på eftermiddagen. Har fixat lite "giveaway-påsar" till ett kommande event som en av mina kunder håller.

 Såhär kan det se ut hemma hos mig då:



Älskar att hålla på och pyssla med sånt här! Mina bästa grejer här hemma är min skärmaskin och min skrivare :-) Som ni ser så är även R i pysseltagen och hjälper till!

Annars är det rätt så lugnt, helgen var trevlig och i går var jag ledig och rände runt på stan och fixade med grejer. Nu är det full fart hela veckan, ingen vila ingen ro. Me like!



RSS 2.0