En grå dag

Det här har varit höstens gråaste dag so far! Riktigt jobbigt, hela dagen har varit grå grå grå...
Det började i morse, då låg kag och drog mig i 1½ timme innan jag gick upp. Så i stället för att duscha i lugn och ro, äta frukost, dricka kaffe och softa, så blev det stress stres stress och en naturdietsfrukost på salongen.
Sen har dagen varit jätteseg.
Tur att man har härliga kunder som ringer och muntrar upp en med härlig energi och kunder som kommer in i salongen sjungandes och med ett härligt smittande humör!
Sånna här trista dagar är man glad att man jobbar med så många härliga människor!

Nu ska jag bädda ner mig i soffan, kolla Simpsons och Fruarna och äta lite lyxigt god mörk choklad med smak av passionsfrukt. Sen blir det ett varmt bad och sen bums i säng!

Tack alla härliga kunder som förgyller mina ibland gråa dagar!


Mina HalloweenNaglar




Det finns två saker jag är svag för. Jag älskar lila i alla nyanser, och jag älskar fladdermöss. Så nu till Halloween har jag piffat till mina rosalila naglar med några fladdermöss:



Vill man göra nåt kul och väldigt enkelt med sina naglar till Halloween kan man köpa snygga dekorationer som är lätta att sätta på:




Eller kanske ett set med både lack, dekorationer och "diamanter"?





Att välja rätt utbildning!

Det här med att välja skola och utbildning är inte alltid det lättaste.
Jag gick min utbildning hos Scandinavian Manicure och lärde mig jobba med deras Brisa Gelé. I det stora hela är jag nöjd med den utbildningen, det är en väldigt bra grund att stå på. Det var kvalitet och en mycket seriös utbildning. Minus var att det var aldeles för stora grupper, vi var aldeles för många elever samtidigt, och utbildningen var jätteintensiv, så det var lite jobbigt och väldigt stressigt. Man hann inte med.


Sen valde jag att gå vidare och arbeta med Light Elegance´s gele, som jag tycker är en jättebra gelé att arbeta med. Då gick jag en endagarsutbildning hos KN nailproducts. LE´n är som sagt en väldigt bra gelé och utbudet är stort, det finns geléer för alla olika typer av naglar. Det jag verkligen gillade och fortfarande gillar är att hos Karin på KN Nailproducts så är man alltid välkommen. Känner man att man som ny inte riktigt har kläm på saker så är man alltid välkommen att komma till hennes salong/skola och sitta brevid och kika på hur hennes tjejer arbetar, och få extra hjälp om det är nåt du inte riktigt greppar, och du behöver inte betala något extra för det (som man måste på en del andra utbildningar). Och Karin är alltid där som ett bollplank, och är det något så kan man alltid vända sig till henne.


Här är Min Nagelkompis Anna Karin och jag när vi övar på varandra i skolan. Vi träffades på Scandinavian Manicures utbildning och fann varandra första dagen. Hon gick oxå över till LE och vi har följt varandra sen dess. Hon jobbar nu i Norrtälje där hon driver en jättemysig butik och salong som heter Treat


Det var inte lätt i början vill jag lova! Det tog tid och blev väl inte allt för snyggt haha...


Det finns en massa olika märken på material ute på marknaden, man får höra sig för och prova sig fram tills man hittar det man är nöjd med.

Det man ska vara noga med när man väljer utbildning är att kolla så att skolan är godkänd av SANSA.

Nagelforum är en jättebra sida där man kan läsa mer om vad man ska tänka på när man väljer utbildning.

Har sett att det finns nagelutbildningar som man kan köpa billigt på Blocket, och även distansutbildningar, och jag säger bara BIG no no. Man får det man betalar för, och att arbeta som Nagelterapeut är inte bara att kleta på lite gelé och sen e det klart, nä, det är så mycket mer än så!

På en serös utbildning så lär man sig om handes anatomi och om nagelns uppbyggnad, hygien, nagelsjukdommar och mycket mycket mer.

***********************************************
Så kolla runt och var lite noga när ni väljer Er utbildning!
***********************************************


Den här jättetummen och tjusiga handen hittade jag på Tom Tits i sommras: 

  
Här kan man se hur nageln är är uppbyggd och hur handen ser ut.

Ni som har gått nagelutbildningar, vad tyckte ni var bra och dåligt med just er utbildning?


Öga för blommor

Idag är det lördag, vad hände med veckan, shit vad den rusade förbi i 190! Tiden går fort, snart e d jul... :-)

Ikväll blir det 50-års kalas för min del. Ska ge bort en liten kasse med blandade delikatesser, och till det en flaska Päronkonjak.

Ska man ge bort en flaska av något slag och bor i närheten av Sumpan så kan jag rekomendera att gå in till Sundbybergs Blomsterhandel på Landsvägen 51, dom kan trolla fram en fin ge-bort-flaska!




Där gör dom även grymma blombuketter! Jag är extremt kräsen vad det gäller blommor, jag har gått ut ut många butiker bara för att dom haft tråkigt utbud, eller inte haft fantasi nog att få ihop fina buketter!

Att jobba med att skapa fina blommarrangemang är lite som att jobba med naglar, alla har lixom inte det där lilla extra som krävs. Man måste ha öga för det. Lite konstnärlig måste man vara.  Och det har dom verkligen där i Blomsterhadeln! Och så är dom väldigt trevliga oxå, och har många fina och lite spännande blommor!

Tycker faktiskt lite synd om R, det är inte lätt att ge blommor till mig för jag är så kräsen haha. Ge mig nejlikor med vitt fluff till och jag blir sur typ :-) 
Men igår lyckades han, han kom och hämtade mig på jobbet och hade med sig en bukett liljor! Jag älskar liljor, dom är så enkla, men blir så vackra, och doftar så ljuvligt!


*Kärlek*


Koll på pengarna


*Bild lånad från www.tv3.se*



Mitt favvoprogram lyxfällan tog ikväll upp en familj som satt riktigt i skiten. Killen hade haft 3 företag som alla hade konkat, och killen hade noll koll på sina papper och resultatet blev att han blev dömd för bokföringsbrott.
Att fibbla med sin bokföring är verkligen ett allvarligt brott i det här landet, och även om man inte fuskat medvetet så blir man dömd.

Är man egen företagare så måste man ha koll, och har vet man inte hur saker funkar så måste man ta reda på det.

Många nageltjejer (ja jag skriver nageltjejer för att det oftast är tjejer som jobbar med naglar) har enskilda firmor, och det är inte så avancerat egentligen. Men man måste vara noggran att man har alla papper i ordning och att man sköter bokföringen och inte struntar i att betala in skatten.

Tycker man att det är svårt med allt sånt så kan man ta hjälp av en Redovisningsbyrå. Hellre lägga lite pengar på det och att allt blir rätt än att strunta i allt bara för att man inte orkar ta tag i det och inte ha nån koll. Man kan tex få lite hjälp i början att skaffa bra rutiner och komma överens om vad det är man ska göra själv och vad man kan behöva få hjälp med.

EKAD är en redovisningsbyrå som hjälper små till medelstora företag med allt vad redovisning och ekonomi innebär.  Klicka på bilden så kommer du till deras hemsida om du vill läsa mer om företaget. 
 


EKAD har hjälpt mig en massa att ha koll på mina papper. Även om jag kan göra mycket själv så är det skönt att nån kan ha koll på mig, att jag gör rätt.

Tillslut så kan jag bjuda på mitt bästa ekonomitips, när vi ändå håller på att snacka Ekonomi;

Det är inte inkomsterna man blir rik på, det är utgifterna! :-)

***Vad är ert bästa ekonomitips?***

Nu blir det bums i säng, är trött som en klubbad säl. I morgon är det upp tidigt till ännu en härlig arbetsdag!,
Kram och god natt!


Nailpro

Villken tajming, när man har en ledig dag framför sig så dimper nya nummret av Nailpro ner i brevlådan!  Älskar tidningar, speciellt nageltidningar! Finns massa nyttigt att läsa, så blir man inspirerad av alla bilder!



Eller ledig och ledig, när man är egen företagare är man ju aldrig direkt ledig, det är telefonsamtal man ska ringa, pappersjobb som ska fixas, och senare idag blir det nog en sväng till Karins för att handla lite nagelstuff.

Seg dag

Att jobba med naglar är inte direkt ett 9-5 jobb, man får ibland jobba lite sena kvällar och helger för att kunna ta emot kunder som själva jobbar 9-5 och inte kan komma på andra tider. Jag trivs med att vara lite flexibel med tiderna, ett 9-5 jobb skulle inte alls passa mig... Jag tycker det är skönt med sovmorgon ibland, och det kan man ju unna sig när man jobbar sena kvällar. Sen är det trevlig och jobba helg ibland oxå, för folk är mycker mer avslappnade då, inte lika stressade. Och det är ju guld att i stället vara ledig någon dag mitt i veckan. Det blir lite som bonusledig, man har inte lika mycket "måsten" att göra som man har på helgerna.
I morgon är en sån dag, en bonusdag. R är oxå ledig, så vi ska hitta på nåt kul.

Idag blev det en halvsen kväll. Var helt slut när jag kom hem, har varit en seg dag, jag har gått runt och känt mig nyvaken hela dagen! 
När jag kom hem så blev det en timme i ett varmt härligt bad med massa väldoftande skum, hårinpackning,  nya Amelia, massa ljus tända och en soft skiva i bakgrunden. Det var sååååå välbehövligt! Kände mig som en helt ny människa när jag sen bäddade ner mig i soffan för att kolla på Fruarna.
Så nu börjar jag piggna till lite , så det blir nog inte att lägga sig tidigt ikväll inte. Snarare tvärt om. I morgon är det ju sovmorgon, så jag kan iaf vara uppe med gott samvete!


Bjuder på ett par Polkagrisnaglar:



Välkommna!

Hej och välkommen till min nya Nagelblogg!

Jag kommer att blogga lite om Naglar och om min vardag som Nagelterapeut. Det är en lättsam blogg och jag är duktig på att stava fel och kanske inte alltid skriver korrekt, men vem orkar lägga energi på att bli upprörd för det? Det är min Blogg och jag skriver som jag vill helt enkelt :-)
Bilderna jag lägger upp på Bloggen är mina och ska du "sno" dom får du självklart be om lov först!

Jag kommer att skriva och rekomendera produkter som jag tycker är bra, och jag rekomenderar endast produkter som jag använder själv och som jag gillar, jag skulle aldrig rekomendera något jag inte vill använda själv!

Jag är certifierad Nagelterapeut sedan 2006 och jag jobbar med Gelé från Light Elegance.
Jag jobbar i Sundbyberg på en salong som heter Saxo Team. Där jobbar jag tillsammans med 3 frisörer.
Jag älskar att jobba med Naglar, det är härligt att ha som jobb att göra folk fina! Så får man träffa så många härliga människor!

Mer om Mig:

Namn: Annica
Bor: I Akalla med min Kärlek Roger
Gör helst när jag är ledig: Går på SPA
Favoritmusik: Depeche Mode är och har alltid varit nr 1, men annars lyssnar jag på allt möjligt från Kent till Rammstein
Favorit TV: LYXfällan
Favorit färg: Lila
Äter helst: I trevligt sällskap
Dricker helst: Älskar min Juicemaskin, så jag svarar egen apelsin/äpple/morot/broccoliJuice
Motto: Behandla andra som du vill bli behandlad själv!
Drömresa: Hm... Har massa drömresor... men USA skulle va kul att resa runt i
Det här skulle jag göra om jag vann 5 miljoner: Betala lägenhetslånet, öppna en egen salong, anlita en personlig tränare, bjuda min familj på en liten tripp till solen, ta med Roger till Florida och ta med tjejerna på en shoppingresa till New York och sen skulle jag köpa en bil. Om det mot förmodan blev några slantar kvar så skulle jag spara dom på banken.

Hoppas ni kommer att gilla min nya Blogg :-)


För att fira att jag inte bara fixat en ny Blogg, utan även en HEMSIDA, så har jag lite extra bra erbjudanden just nu!

Klicka på bilden så kommer du till hemsidan!




RSS 2.0